Sformatini patate e porri
TM6 TM5 TM31

Sformatini patate e porri

4.5 (17 ocen)

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 80 - 100 g di Edam (formaggio olandese) a pezzi
  • 80 g di prosciutto cotto
  • 500 g di acqua
  • 300 g di patate, pelate e a fettine (0,5 cm)
  • 300 g di porri, la parte bianca, a rondelle
  • 10 g di burro + q.b.
  • 1 uovo
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata

Wartości odżywcze
na 1 porzioni
Kalorie
1022.7 kJ / 244.5 kcal
Białko
14.8 g
Węglowodany
19.6 g
Tłuszcz
11.8 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
4 g
Sód
375.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r803510