Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tk hardal tohumu, kahverengi
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 tk tane karabiber, siyah
- ½ - 1 tk kırmızı pul biber (opcjonalnie)
- 2 dal taze ot karışımı, sadece yaprakları, (dereotu, kekik, biberiye) (opcjonalnie)
- 3 - 4 turşuluk salatalık (her biri yakl. 125 g), uçları kesilmiş
- 230 g su
- 230 g elma sirkesi
- 3 tk tuz
- 1 ½ yk şeker (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 kavanoz
- Kalorie
- 565.8 kJ / 135.3 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 3510.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r803492