Wersje kompatybilne
Menù: Riso alle verdure; Pesce, patate e broccoli con salsa ai carciofi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso alle verdure; Pesce, patate e broccoli
- 2 spicchi di aglio
- 100 g di cipolle, a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di peperone rosso, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di peperone verde, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 - 300 g di cimette di broccolo
- 250 - 300 g di patate, pelate e a fette (circa 4 mm)
- 6 filetti di pesce (150-180 g ciascuno) (es. salmone, nasello, branzino o rana pescatrice)
- ¼ di cucchiaino di pepe bianco macinato
- 300 g di verdure miste surgelate
- 1 dado per brodo vegetale
- 1 cucchiaio di paprika dolce
- 5 g di sale + q.b.
- 550 g di acqua
- 300 g di riso a chicco corto
Salsa ai carciofi
- 200 g di cuori di carciofo, in scatola con liquido
- 75 g di maionese
- 20 g di vino bianco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2635.4 kJ / 629.9 kcal
- Białko
- 41.1 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 841.7 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r803057