Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di vermicelli di riso
- 200 g di cavolo cappuccio, tagliato a spicchi (3x5 cm, che passino dal foro del coperchio dell'Affettatutto)
- 200 g di carota, pelata e a pezzi (5 cm)
- 2 spicchi di aglio
- 1 scalogno a pezzi
- 50 g di olio di oliva
- 250 g di acqua
- 50 g di salsa di soia
- 10 g di salsa di ostriche (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- 1 cucchiaino di pepe bianco macinato
- 250 g di gamberi crudi di media grandezza, sgusciati e puliti
- 100 g di germogli di soia freschi
- 1 peperoncino piccante fresco, tagliato a fette sottili (circa 2 mm)
- 20 g di cipollotto, tagliato a fette sottili (circa 2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1708.2 kJ / 408.3 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 55.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1251.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r802471