Urządzenia i Akcesoria
Ravioli van sternoten met champagnesaus
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porties
Składniki
Raviolideeg
-
bloem voor pasta200 g
-
eieren2
-
olijfolie1 el
Vulling
-
verse peterselie plus voor de garnering2 takjes
-
Parmezaanse kaas40 g
-
gepelde walnoten50 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)30 g
-
peren in blokjes gesneden (1 cm)100 g
-
zongedroogde tomaten doormidden gesneden20 g
-
ricotta150 g
-
zout½ tl
-
gemalen zwarte peper½ tl
-
gemalen nootmuskaat3 snuifjes
Saus
-
teentje knoflook1
-
sjalot30 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)30 g
-
1 tl maïszetmeelbloem1 tl
-
groentebouillon180 g
-
Champagne200 g
-
room, 25% v.g20 g
-
zout1 - 2 tl
-
water1300 g
-
grenadine20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 4 porties
Sód
4487.4 mg
Białko
89.3 g
Kalorie
11769.9 kJ /
2813.1 kcal
Tłuszcz
161.2 g
Błonnik
23.3 g
Tłuszcz nasycony
60.3 g
Węglowodany
233.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kerst menu
11 Przepisów
Beneluks
Beneluks