Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wiener Masse
- 50 g Butter, in Stücken
- 100 g Weizenmehl, glatt
- 2 gestr. TL Backpulver, von Dr. Oetker
- 1 Pck. Puddingpulver, Schokoladengeschmack, z. B. Dr. Oetker Original Pudding Schoko zartbitter
- 1 EL Kakaopulver, ungesüßt
- 4 Eier (Größe M)
- 150 g Zucker
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g), von Dr. Oetker
Schokokuss-Füllung
- 6 Schokoküsse, z. B. Original Dickmanns Schaumküsse (siehe Tipp)
- 6 Gelatineblätter
- 500 g Schlagobers, gekühlt
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g), von Dr. Oetker
- 1 EL Wasser
Dekoration
- 150 g Schokoglasur-Drops
- 50 g Schlagobers
- 20 Zuckeraugen, essbar, von Dr. Oetker
- Zuckerkleber, essbar
- 10 Schokoküsse, z. B. Original Dickmanns Schaumküsse oder Schwedenbomben, groß und klein gemischt
- bunte Schokolinsen, z. B. Smarties®, für die Dekoration
- Marshmallows, klein, für die Dekoration
- Zuckerstreusel, bunt, z. B. Streudekor von Dr. Oetker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2258 kJ / 539 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 236 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r800528