Wersje kompatybilne
Creamy broccoli soup with crispy quinoa (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g roasted almonds
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves and stalks, cut into thirds
- 3 garlic cloves
- 1840 g water
- 100 g quinoa, well rinsed and drained
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 225 g leek, white part only, cut into pieces
- 150 g celery, cut into pieces
- 400 g broccoli, cut into florets
- 120 g zucchini, trimmed and cut into pieces
- 300 g potato, peeled and cut into pieces
- 20 g Vegetable stock paste, salt-free (see Tips)
- ground black pepper, to taste
- 2 tbsp sunflower seeds
- 1 tsp dried chilli flakes
- 95 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- 2 slices seeded wholemeal bread, toasted (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1930 kJ / 462.5 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 14 g
- Sód
- 114.5 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r799601