Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rösti di verdure
- 130 g di barbabietola rossa, sbucciata e, se necessario, a metà
- 130 g di pastinaca, sbucciata
- 130 g di patata americana dolce, sbucciata e, se necessario, a metà
- 2 spicchi di aglio
- 2 uova medie (circa 60 g)
- 90 - 100 g di farina tipo 00
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
Salsa alla panna acida
- 5 g di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 200 g di panna acida (30% di grassi)
- 1 limone, solo la scorza grattugiata
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1156 kJ / 276 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 1311 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r799255