Wersje kompatybilne
Wholemeal fish fingers with smashed beans (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fish fingers
- 10 g fresh parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh dill, fronds only
- 150 g seeded wholemeal bread, torn into pieces (see Tip)
- ground black pepper, to taste
- 40 g buckwheat flour
- 500 g boneless snapper fillets, cut into pieces (2 x 8 cm)
- 2 eggs, lightly beaten and placed in a shallow bowl
Bean and pea smash
- 400 g canned cannellini beans, no-added salt, rinsed and drained
- 80 g frozen green peas
- 15 g extra virgin olive oil
- ground black pepper, to taste
- 30 g water
Yoghurt tartare
- 40 g natural yoghurt, high protein (see Tip)
- 10 g lemon juice
- ¼ tsp Dijon mustard
- 1 sprig fresh parsley, leaves only, plus extra to garnish
- 25 g cornichons
- 1 tsp pickled capers
- lemon wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 7420 kJ / 1780 kcal
- Białko
- 165 g
- Węglowodany
- 135 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 31 g
- Sód
- 958 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r799143