Wersje kompatybilne
Tortitas de patatas con crema de hierbas y salmón ahumado
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de hierbas
- 100 g de crème fraîche
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita piel de limón rallada
- 5 g de eneldo fresco (hojas y parte del tallo)
- 5 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 5 g de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
Tortitas
- 10 g eneldo fresco Sólo las hojas, más las que se utilicen para decorar.
- 10 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 350 g de patatas en trozos (2 cm)
- 2 yemas de huevo
- 3 cucharadas de harina de trigo
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- aceite para freír
- 200 g salmón ahumado en lonchas
- 1 limón en gajos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 347 kJ / 83 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 411.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r799112