Risotto ricotta e spinaci
TM6 TM5

Risotto ricotta e spinaci

4.1 (58 ocen)

Składniki

  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 80 g di spinaci freschi in foglia, lavati
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 70 g di vino bianco secco
  • 740 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale
    lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1675 kJ / 400.3 kcal
Białko
9.7 g
Węglowodany
67 g
Tłuszcz
12.3 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Błonnik
1.3 g
Sód
58.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r797172