Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hamuru
- 150 g süt
- 20 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
- 45 g sıvı yağ
- ½ küp yaş maya (yakl. 20 gr)
- 10 g şeker
- 380 g un, serpmek için ekstra un
- ¼ tk tuz
İç Malzemesi ve Tamamlanması
- 20 g ceviz, ikiye bölünmüş
- 140 g tahin
- 75 g şeker
- 1 yumurta sarısı
- Wartości odżywcze
- na 6 adet
- Kalorie
- 14311.8 kJ / 3420.6 kcal
- Białko
- 81.5 g
- Węglowodany
- 423.8 g
- Tłuszcz
- 163.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 38.7 g
- Błonnik
- 30 g
- Sód
- 847.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r796889