Mala bakkwa (Chinese pork jerky)
TM6 TM5 TM31

Mala bakkwa (Chinese pork jerky)

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 500 g pork meat, sinew free, cut into pieces (3 cm), partially frozen (see Tips)
  • 120 g caster sugar
  • 40 g honey
  • 15 - 20 g Sichuan pepper, to taste (see Tips)
  • ½ tsp paprika
  • 40 g Shaoxing wine
  • 50 g light soy sauce
  • ½ tsp ground black pepper
  • oil, to grease

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
285.4 kJ / 68.2 kcal
Białko
3.1 g
Węglowodany
5.7 g
Tłuszcz
3.6 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
0.2 g
Sód
70 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r793925