Wersje kompatybilne
Cheeseburger Meatball and potato wedge traybake
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parmesan potato wedges
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces (3 cm)
- ½ tsp paprika
- 1 tsp garlic powder
- 1 tsp onion powder
- 2 tsp gluten free cornflour
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground black pepper
- 500 g red potatoes, cut into wedges
- 200 g cherry tomatoes
- 1 - 2 tbsp pickled jalapeño chillies, drained
- 10 g olive oil
Meatballs
- 100 g onion, cut into quarters
- 30 g pickled gherkin
- 500 g beef mince (see Tips)
- 50 g milk
- ½ tsp garlic powder
- 2 tsp tomato sauce
- 2 tsp English mustard
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 70 g breadcrumbs
- 120 g mozzarella, cut into 1 cm pieces
- 1 red onion, cut into rings
- mixed baby salad leaves, to serve
- sauce of choice, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3014.3 kJ / 720.5 kcal
- Białko
- 42.2 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.6 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1460.3 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r791122