Wersje kompatybilne
Involtini di pollo con crema di funghi; Crostata ai fichi freschi (Bimby Friend)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 di filetti di petto di pollo (circa 600 g, spessore 2 mm)
- 100 g di mortadella a fette
-
100
g di scamorza dolce, a fette
lub 100 g di provola dolce, a fette - 3 pizzico di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 15 g di scalogno
- 25 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di funghi prataioli crema, a metà
- 15 g di funghi porcini secchi, ammollati in 200 g di acqua tiepida
- 100 g di latte
- 90 g di amaretti secchi
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 110 g di zucchero
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 4 g di lievito in polvere per dolci
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 140 g di burro freddo, a pezzi (2 cm) + q.b.
- 10 fichi freschi, in spicchi
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5078.3 kJ / 1213.8 kcal
- Białko
- 63.5 g
- Węglowodany
- 117.9 g
- Tłuszcz
- 57.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1056.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r790746