Wersje kompatybilne
Coles de Bruselas con salteado de langostinos y verduras
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de sésamo
- 20 g de salsa de soja
- 1 cucharadita de miel (opcjonalnie)
- 5 g de salsa sriracha
- 10 g de vinagre de arroz
- 1 cucharadita de semillas de sésamo tostado
- 1000 g de agua
-
400
g de coles de Bruselas (sin las hojas exteriores ni el tallo)
lub 400 g de coles de Bruselas congeladas (sin las hojas exteriores ni el tallo) - 1 cucharadita de sal
- 40 g de aceite de oliva
- 2 diente de ajo
- 10 - 15 g de jengibre fresco en rodajas de 2 mm
- 150 g de cebolla roja en rodajas
- 150 g de calabacín en juliana
- 150 g de zanahoria en juliana
- 300 g de langostinos crudos grandes pelados y limpios
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1312 kJ / 313 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 1095.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r787941