Wersje kompatybilne
Menú: crema de guisantes y salmón con brócoli y patatas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de aceite de oliva
- 50 g de salsa de soja
- ½ cucharadita de azúcar moreno
- 1 cucharada de piel de limón rallada
- 25 g de zumo de limón
- 4 lomos de salmón fresco sin piel ni espinas (150-180 g cada uno)
- 100 g de chalotas en mitades
- 1 diente de ajo
- 100 g de puerro en rodajas de 1 cm
- 20 - 30 g de jengibre fresco en rodajas finas (opcjonalnie)
- 100 g de apio en trozos
- 350 g de guisantes congelados
- 500 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 250 g de ramilletes de brócoli
- 250 g de patatas en dados de 2 cm
- 50 - 100 g de nata
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2565 kJ / 613 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 40.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1386.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r786943