肉丸佐番茄淋酱
TM31 TM5 TM6

肉丸佐番茄淋酱

4.5 (11 ocen)

Składniki

肉丸

  • 40 克 面包, 新鲜或隔夜面包皆可,切块
  • 80 克 牛奶
  • 6 - 12 支 新鲜意大利芹, 只取叶子
  • 1 瓣 蒜头 (opcjonalnie)
  • 400 克 牛肉肉糜
  • 2 颗 蛋
  • ½ 茶匙 盐
  • 1 小撮 黑胡椒粉
  • 油, 涂抹用

番茄淋酱

  • 1 瓣 蒜头
  • 50 - 80 克 洋葱, 切块
  • 20 克 特级初榨橄榄油
  • 600 克 罐头番茄碎
  • 1 茶匙 盐
  • 1 小撮 黑胡椒粉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1507 kJ / 359 kcal
Białko
27 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r78528