Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les oignons marinés
- 150 g d'oignons rouges
- 30 g de jus d'orange
- 25 g de vinaigre blanc
- 2 pincées d'origan déshydraté
- ½ c. à café de sel
La sauce habanero
- 5 piments habareno, rôti
- 15 g de jus de citron vert
- ¼ c. à café de sel
- 30 g d'eau
La cochinita pibil
- 5 g d'achiote
- 100 g de jus d'orange
- 10 g de vinaigre blanc
- 1 ½ c. à café de sel
- 5 grains de poivre noir
- 370 g de longe de porc, coupée en morceaux de taille moyenne
- 15 g de saindoux
- 1 pincée d'origan déshydraté
- 100 g d'eau
Les panuchos
- 10 tortillas de maïs
- 200 g de purée d'haricots noirs (frijoles refritos)
- citron vert, coupé en quartiers, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 886 kJ / 211 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r784793