Urządzenia i Akcesoria
Gratin di patate
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni
Składniki
-
800 g di patate sbucciate, a pezzi che entrino attraverso il foro del coperchio dell'Affettatutto
-
65 g di Gruviera a pezzi (3 cm)
-
1 spicchio di aglio
-
270 - 330 g di panna (min. 30% di grassi)
-
½ - 1 cucchiaino di sale a piacere
-
1 pizzico di pepe nero macinato
-
1 pizzico di noce moscata in polvere
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
592.7 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
2013.6 kJ /
481.3 kcal
Tłuszcz
33.2 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
20.3 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Affettatutto Bimby®
97 Przepisów
Włochy
Włochy