Wersje kompatybilne
Vellutata di topinambur e cavolfiore con tortini ai quattro formaggi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- pangrattato q.b.
- 75 g di Emmental a pezzi
- 75 g di Fontina a pezzi
- 150 g di ricotta fresca, ben sgocciolata
- 80 g di Gorgonzola a pezzi
- 70 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 100 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1850 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di porro a pezzi
- 350 g di cavolfiore, tagliato in cimette
- 350 g di topinambur, pelato e a pezzi
- 1 cucchiaio colmo di dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2449.3 kJ / 585.5 kcal
- Białko
- 28.2 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 664.7 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&includeRating=true&exclude=r782174&languages=it&countries=it&categories=VrkNavigationCategory-rpf-000001303095
Pokaż wszystkie
Pokaż wszystkie