Überbackene Pfannkuchenrollen
TM6 TM5

Überbackene Pfannkuchenrollen

4.1 (119 ocen)

Składniki

  • 150 g Gouda, in Stücken

Pfannkuchenteig

  • 500 g Milch
  • 3 Eier
  • ½ TL Salz
  • 300 g Mehl

Gemüsefüllung

  • 50 g Zwiebel, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 20 g Öl und etwas mehr zum Braten und Einfetten
  • 220 g gelbe Paprika, in Würfeln (ca. 1 cm)
  • 220 g Aubergine, in Würfeln (ca. 1 cm)
  • 30 g Tomatenmark
  • 100 g Cherry-Tomaten, halbiert
  • 100 g Erbsen, TK, aufgetaut
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • ½ TL Zucker
  • 1 TL Paprika edelsüß
  • 200 g Schmand
  • 150 g Rucola, grob zerzupft
    lub 150 g Blattspinat, frisch, grob zerzupft

Béchamelsauce und Fertigstellung

  • 30 g Mehl
  • 30 g Butter
  • 400 g Milch
  • 1 gestr. TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 2 - 3 Prisen Muskat

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3795 kJ / 907 kcal
Białko
35 g
Węglowodany
94 g
Tłuszcz
43 g
Tłuszcz nasycony
22 g
Błonnik
7.7 g
Sód
1990 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r781674