Wersje kompatybilne
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 50 g oliwy z oliwek
-
2 - 3
szczypty szafranu
lub ½ łyżeczki kurkumy, mielonej -
4
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 4 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - 2 nogi z kurczaka, bez skóry, z kością, osobno udo i podudzie
- 160 - 200 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 140 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g selera naciowego, pokrojonego w 2 cm plastry
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- ½ łyżeczki soli
- 3000 g wody
-
125 - 150
g kostek boczku
lub 125 - 150 g szynki serrano, pokrojonej w 1-2 cm paski - 80 g makaronu do zupy, suchego, o czasie gotowania 5 min (np. nitka cięta)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1099.2 kJ / 262.7 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 258.1 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r776997