Urządzenia i Akcesoria
Hot-dogowe muffiny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
Ciasto
-
200 g wody letniej
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
400 g mąki pszennej
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
Przygotowanie muffinów
-
150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
50 g sera żółtego średnio twardego, np. goudy, edamskiego, pokrojonego na kawałki
-
100 g ketchupu
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
20 g musztardy
-
30 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20 g wody
-
1 szczypta soli
-
300 g parówek pokrojonych w 1 cm plastry
-
olej do natłuszczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
794.5 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
1183.5 kJ /
282.9 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
32.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska