Urządzenia i Akcesoria
Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porties
Składniki
Groene salade
-
komkommer , in schijfjes (2-3 mm)120 - 150 g
-
rucola40 g
-
verse bladspinazie40 g
-
verse dille , enkel de bladeren2 - 3 takjes
-
2 - 3 takjes verse basilicum, , enkel de bladerenverse munt , enkel de bladeren2 - 3 takjes
-
rode uien , gehalveerd60 g
-
extra vergine olijfolie50 g
-
gemalen koriander¼ - ½ tl
-
witte azijn1 el
-
vers geperst citroensap10 g
-
suiker2 - 3 snuifjes
-
zout¼ tl
-
gemalen zwarte peper¼ tl
Gepocheerde eieren en opbouw
-
verse dille , enkel de bladeren2 - 3 takjes
-
teentje knoflook½ - 1
-
Griekse yoghurt250 - 300 g
-
zout4 - 6 snuifjes
-
water1700 g
-
witte azijn50 g
-
eieren4
-
boter3 eetlepels
-
gerookte paprikapoeder1 tl
-
gedroogde chilivlokken½ - 1 tl
-
sumak (opcjonalnie)½ tl
-
microgreens (opcjonalnie)2 - 4 el
-
wit brood , getoast, om op te dienen
-
verse dille , enkel de bladeren, als afwerking
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portie
Kalorie
2769.8 kJ /
662 kcal
Białko
25.8 g
Węglowodany
26.5 g
Tłuszcz
51 g
Tłuszcz nasycony
17.6 g
Błonnik
3.5 g
Sód
903.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Flexitarische smaken
12 Przepisów
Beneluks
Beneluks