Urządzenia i Akcesoria
Aardappelsoep met curry
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porties
Składniki
Aardappelen schillen
-
bloemige aardappelen ongeschild (passend in de opening van het mengbeker deksel)700 g
-
water600 g
Aardappelsoep met curry
-
uien gehalveerd120 g
-
wortelen in stukken120 g
-
teentjes knoflook2
-
olijfolie30 g
-
baconblokjes (opcjonalnie)200 g
-
currypoeder1 el
-
water800 g
-
2 tl kippenbouillonpastagroentebouillonpasta2 tl
-
gedroogd laurierblad1
-
gedroogde marjolein1 el
-
pimentbessen (opcjonalnie)3
-
Dijon mosterd1 el
-
gemalen nootmuskaat½ tl
-
zout1 tl
-
gemalen zwarte peper½ tl
-
80 - 100 g kokosmelk, uit blikroom, min. 30% vet60 - 80 g
-
verse peterseliebladeren grof gehakt, om te bestrooien
-
brood (opcjonalnie) in plakjes gesneden, om op te dienen
-
room, min. 30% vet om te besprenkelen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portie
Sód
674 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1227.3 kJ /
293.4 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
37.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Flexitarische smaken
12 Przepisów
Beneluks
Beneluks