Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g de bacon fumé tranché, coupé en morceaux (2,5 cm/1 po)
- 600 g d'eau
- 570 g de pommes de terre, coupées en morceaux (5 cm/2 po)
- 3 gousses d'ail coupées en deux
- 15 g d'huile d'olive vierge extra
- 200 g d'oignons, coupés en quartiers
- ½ piment jalapeño, paré et épépiné
- ¼ c. à thé de poivre noir fraîchement moulu
- ½ c. à thé de sel
- 4 œufs de gros calibre
- oignons verts ciselés, pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084.9 kJ / 498.3 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 779.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r774626