Wersje kompatybilne
Pork larb (Ensalada con carne picada de cerdo) - Laos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de cacahuetes tostados o fritos sin sal
- 5 g de menta fresca (solo las hojas)
- 5 g de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 1 - 2 chiles rojos frescos sin pedúnculo ni pepitas
-
80
g de chalotas en mitades
lub 80 g de cebolla en trozos - 70 g de cebolleta (parte blanca y verde, en trozos)
- 30 g de aceite vegetal
- 400 g de carne picada de cerdo
- 15 g de salsa de ostras
- 1 cucharada de azúcar moreno
- ½ cucharadita de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 12 hojas de lechuga
- 1 lima en gajos, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2358 kJ / 563 kcal
- Białko
- 31.1 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 22.6 g
- Sód
- 725.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r773273