Wersje kompatybilne
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wody
- 600 g liści szpinaku, mrożonych, podzielonych na kawałki lub w brykiecie
-
150
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 150 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 250 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 40 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 50 g mąki pszennej
- 500 g mleka
- 1 łyżeczka soli
- 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 9 - 12 płatów makaronu, suchego, typu lasagne (10 x 20 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1952.6 kJ / 466.7 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 866.3 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r772444