Insalata di peperoni con tarator alla bulgara
TM6

Insalata di peperoni con tarator alla bulgara

4.5 (2 oceny)

Składniki

Tarator

  • 30 g di gherigli di noci
  • 2 - 3 spicchi di aglio
  • 10 g di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
  • 250 g di cetrioli, pelati a pezzi
  • 380 g di yogurt greco bianco, non zuccherato
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 5 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 50 g di olio di oliva + q.b.
  • 600 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
750.5 kJ / 179.3 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
7.9 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
2.6 g
Sód
335.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r771830