Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ensalada verde
- 120 - 150 g de pepino en rodajas de 2-3 mm
- 40 g de rúcula
- 40 g de espinacas baby frescas
- 2 - 3 ramitas de eneldo fresco (hojas y parte del tallo)
-
2 - 3
ramitas de menta fresca solo las hojas
lub 2 - 3 ramitas de albahaca fresca solo las hojas - 60 g de cebolla roja en trozos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- ¼ de cucharadita de semillas de cilantro molidas
- 1 cucharada de vinagre
- 10 g de zumo de limón
- 2 - 3 pellizcos de azúcar
- ¼ de cucharadita de sal
- ¼ de cucharadita de pimienta negra molida
Huevos mollet y montaje
- 3 - 4 ramitas de eneldo fresco (hojas y parte del tallo)
- ½ - 1 diente de ajo
- 250 - 300 g de yogur griego
- 4 - 6 pellizcos de sal
- 4 huevos (M)
- 750 g de agua
- 30 g de mantequilla
- 1 cucharadita de pimentón
- ½ - 1 cucharadita de chile seco desmenuzado
- ½ cucharadita de zumaque (opcjonalnie)
- 2 rebanadas de pan de molde tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2884 kJ / 689 kcal
- Białko
- 28.9 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 46.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 1030.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r771201