Wersje kompatybilne
Quesadillas di pollo chipotle con guacamole e pico de gallo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quesadillas di pollo al chipotle
- 50 g di arachidi tostate non salate
- 80 g di cipolla dorata a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di burro
- 700 g di filetti di petto di pollo a pezzi (2 cm)
- 200 g di panna acida (30% di grassi)
- 80 g di salsa barbecue
- 10 - 20 g di salsa piccante, tipo Tabasco, chipotle
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di bacon affumicato a fette
- 400 g di mozzarella a dadini
- 280 g di mais dolce in scatola
- 200 g di Cheddar grattugiato
- 16 tortilla di farina di frumento
Pico de gallo
- 500 g di pomodori a metà
-
30
g di peperoncino chipotle
lub 30 g di peperoncino jalapeño sotto conserva - 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla rossa a metà
- 20 g di succo di lime
- 1 cucchiaino di sale
- 8 rametti di coriandolo fresco, le foglioline
Chipotle Guacamole
- 500 g di polpa di avocado (2 avocado)
- 35 g di succo di limone
- 1 cucchiaino di sale
- 15 - 20 rametti di coriandolo fresco le foglioline
- 10 - 70 g di salsa piccante, tipo Tabasco, chipotle
- 1 pizzico di pepe macinato
Terminare la preparazione
- 5 - 8 rametti di coriandolo fresco, le foglioline tritate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3790 kJ / 906 kcal
- Białko
- 56.2 g
- Węglowodany
- 58.9 g
- Tłuszcz
- 49.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.7 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 1229.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r770514