Wersje kompatybilne
Frittelle di pane speziate con salsa Tzatziki
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa Tzatziki
- 1 cetriolo, pelato e a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 3 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- 3 rametti di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di yogurt greco bianco, non zuccherato
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino colmo di succo di limone, spremuto fresco
Polpette speziate
- 200 g di pane raffermo a dadini
- 200 g di latte
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 foglie di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 5 cucchiai di pangrattato + q.b.
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di paprika dolce (o piccante, a piacere)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 282.8 kJ / 67.6 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 155.2 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r769729