Wersje kompatybilne
Ensalada de remolacha sobre tostada de pan integral con queso frito
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Verduras
- 500 g de remolacha cruda con piel, en mitades o enteras (máx. Ø 5 cm)
- 200 g de chirivías en trozos de 5 cm
- 600 g de agua
Ensalada de remolacha y chirivías
- 30 g de nueces peladas
- 600 g de agua
- 10 g de eneldo fresco (hojas y parte del tallo)
- 60 g de cebolla en trozos
- 1 - 2 dientes de ajo
-
220 - 250
g de yogur griego
lub 220 - 250 g de yogur natural - 10 g de zumo de limón
- 1 - 2 cucharadas de vinagre
- 1 - 2 cucharaditas de rábano picante en conserva (opcjonalnie)
- ½ cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 3 cucharadas de aceite de oliva
- 400 g de queso manchego tierno, en triángulos de 2 cm de grosor
- 4 rebanadas de pan integral tostadas
- 30 - 50 g hojas de rúcula
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2062 kJ / 493 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 1348.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r769640