Wersje kompatybilne
Cannoli con crema al pistacchio (senza glutine e lattosio)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di pistacchio
- 250 g di pistacchi salati sgusciati + q.b.
Crema pasticcera al pistacchio
- 100 g di zucchero
- 60 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di curcuma in polvere
- 1 pizzico di sale
- 500 g di bevanda a base di soia, non zuccherata
- 1 cucchiaino di vaniglia in polvere
- 60 g di burro vegetale, senza lattosio, a dadini
- ¼ di cucchiaino di estratto di mandorla naturale
Cannoli
- 375 g di farina senza glutine + q.b.
- 50 g di burro vegetale, senza lattosio, a dadini
- 2 uova
- 2 ½ cucchiaini di cacao amaro in polvere
- 50 g di zucchero
- 50 g di Marsala
- 1000 g olio di semi di girasole, per friggere
- pistacchi tritati q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2771 kJ / 662 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 60.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 25 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r768197