Plumcake datteri, mele e noci (senza glutine)
TM6 TM5

Plumcake datteri, mele e noci (senza glutine)

4.9 (10 ocen)

Składniki

  • 240 g di riso integrale
    lub 240 g di riso a chicco corto
  • 100 g di datteri denocciolati
  • 140 g di mele, non sbucciate, senza semi e tagliate in quarti
  • 60 g di olio di oliva + q.b.
  • 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • 1 cucchiaio di psillio
  • ½ cucchiaino di sale
  • 80 g di gherigli di noci
  • 4 uova
  • 100 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
723 kJ / 172 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
22.1 g
Tłuszcz
8.4 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Błonnik
2.2 g
Sód
201.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r768190