Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa di accompagnamento
- ½ spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco, a pezzi (1 cm)
- 30 g di zucchero
- 10 g di aceto bianco
- 30 g di salsa di pesce
- 110 g di acqua
Carote sottaceto
- 30 g di aceto bianco
- 20 g di zucchero
- 30 g di acqua
- 200 g di carote, a listarelle (circa 2 mm)
Frittelle
- 2 uova
- 2 pizzichi di sale
- 170 - 180 g di acqua minerale frizzante
- 100 g di farina di riso
- 50 g di amido di mais (maizena)
- ½ cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 400 - 500 g di gamberi crudi di media grandezza, sgusciati e puliti
- 400 - 500 g di patate americane dolci, in bastoncini (circa 0,5x5 cm)
- 250 g di olio per frittura
- 20 g di mentuccia
- 300 g di foglie di lattuga
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3036.5 kJ / 725.7 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 45.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1280.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r768173