Tortilla di patate (vegana)
TM6 TM5 TM31

Tortilla di patate (vegana)

3.8 (18 ocen)

Składniki

  • 30 g di farina di ceci
  • 30 g di farina di mais
  • ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • ½ cucchiaino di aceto di vino bianco
  • 100 g di acqua
  • ½ - 1 di cucchiaino di sale
  • 100 g di cipolla rossa, in quarti
  • 100 g di olio extravergine di oliva
  • 250 - 300 g di patate, pelate e a fette (3-4 mm)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
777 kJ / 197 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
24.4 g
Tłuszcz
8.3 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Błonnik
4.1 g
Sód
507.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r768145