Wersje kompatybilne
Gamberi croccanti con salsa cocktail e aioli vegan
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa cocktail (vegan)
- 125 g di olio di semi di girasole
- 75 g di bevanda a base di soia non zuccherata
- 50 g di ketchup
- ¼ di cucchiaino di sale
- ½ - 1 cucchiaino di senape, a piacere
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato, a piacere
Aioli (vegan)
- 250 g di olio di semi di girasole
- 3 spicchi di aglio
- ½ cucchiaino di senape di Digione
- 3 cucchiai di acquafaba
- 1 cucchiaio di aceto di mele
- 2 pizzichi di sale
Gamberi croccanti
- 100 g di farina senza glutine
- 2 cucchiaini di paprika dolce
- ¼ di cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di aglio in polvere
- ½ cucchiaino di pepe macinato
- 150 g di corn flakes vegan e senza glutine (vedere consigli)
- 140 g di burro vegetale, senza lattosio, a dadini
- 300 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati e puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3777.9 kJ / 902.9 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 77.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 775.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r768137