Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon
TM6

Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon

4.9 (32 oceny)

Składniki

Maple Hollandaise Sauce

  • 20 - 30 g granulated maple sugar, to taste (see Tip)
  • 1 tbsp water
  • 1 tbsp lemon juice
  • 160 g butter, unsalted, room temperature, cut into cubes (1-2 cm)
  • 3 egg yolks
  • 1 pinch salt, to taste
  • 1 pinch black pepper, ground, to taste

Poached Eggs

  • 4 eggs, large
  • 1700 g water
  • 50 g vinegar
  • 2 English muffins
  • 80 - 100 g smoked salmon, cold smoked, sliced to serve (see Tip)
  • chives, fresh, thinly sliced

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2226.9 kJ / 532.3 kcal
Białko
17.2 g
Węglowodany
19.6 g
Tłuszcz
43.1 g
Tłuszcz nasycony
23.9 g
Błonnik
0.6 g
Sód
423.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r767966