Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
300 g migdałów, ze skórką
-
50 g łusek babki jajowatej, mielonych, (patrz wskazówka)50 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
3 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego (12 g)
-
1 łyżeczka soli
-
160 g białek (z 5 jajek, patrz wskazówka)
-
45 g białego octu winnego45 g octu jabłkowego
-
375 g gorącej wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
308.4 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
705.8 kJ /
168.7 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
10 g