Vegane Empanadas mit Paprika-Pilz-Füllung
TM5 TM6

Vegane Empanadas mit Paprika-Pilz-Füllung

3.7 (29 ocen)

Składniki

  • 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 220 g Wasser
  • 1 Pck. Trockenhefe (7 g)
  • 35 g Olivenöl und etwas mehr zum Bestreichen
  • 1 ½ TL Salz
  • 50 g Zwiebeln, halbiert
  • ½ Bund Petersilie, abgezupft
  • 150 g rote Paprika, in Stücken
  • 100 g Champignons
  • 20 g Tomatenmark
  • ½ TL Harissapaste

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
347 kJ / 83 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
1.1 g
Sód
150 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r763737