Pennette allo zafferano e gamberetti
TM31 TM5

Pennette allo zafferano e gamberetti

4.1 (16 ocen)

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di vino bianco, secco
  • 200 g di gamberetti sgusciati
  • 1 pizzico di pepe
  • 50 g di rucola
  • 600 g di acqua circa
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 bustina di zafferano
  • 350 g di penne rigate di mezze

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
757 kJ / 181 kcal
Białko
7.3 g
Węglowodany
25.9 g
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
1.04 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r76373