Urządzenia i Akcesoria
Schinken-Käse-Laugentaler
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 Stück
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Wasser1580 g
-
Zucker1 TL
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Salz10 g
-
Emmentaler in Stücken150 g
-
Katenschinkenwürfel125 g
-
Natron (z. B. Kaisernatron)80 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
3665 mg
Białko
16 g
Kalorie
1569 kJ /
375 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2022
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy