Urządzenia i Akcesoria
Tourte au camembert
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions
Składniki
-
200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm) et un peu pour le moule
-
200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
-
3 pincées de sel
-
1 pincée de sucre en poudre
-
100 g d'eau
-
1 camembert
-
300 g de crème liquide 30-40% m.g.
-
1 œuf
-
2 pincées de poivre moulu
-
1 œuf battu
-
salade verte (opcjonalnie) pour le service
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
782.5 mg
Białko
16.8 g
Kalorie
2817.7 kJ /
678.8 kcal
Tłuszcz
55.5 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
37.2 g
Węglowodany
26.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Comfort food
9 Przepisów
Francja
Francja