Torta frangipane
TM31 TM5

Torta frangipane

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 1 dose di pasta frolla come da ricetta base
  • 150 g di mandorle tostate
  • 150 g di zucchero
  • 150 g di burro a pezzi + q.b.
  • 2 uova
  • 50 g farina + q.b.
  • 1 cucchiaino zucchero vanigliato fatto in casa
    lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere
  • 250 g di confettura di albicocche (o gusto a piacere)
  • 40 g di mandorle affettate a lamelle, tostate (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 fette
Kalorie
2498 kJ / 597 kcal
Białko
10.2 g
Węglowodany
66.3 g
Tłuszcz
34.1 g
Błonnik
3.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r76322