Wersje kompatybilne
Seafood Salad; Saffron and Burrata Risotto; Chocolate Lava Cakes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Lava Cake
- 50 g dark chocolate, small pieces or callets
- 50 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 30 - 35 g sugar, to taste
- 1 medium egg
- 15 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine sea salt
Saffron and Burrata Risotto
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 30 g onion, quartered
- 160 g risotto rice (e.g. arborio, Carnaroli - 17 minutes cooking time)
- 30 g white wine
- 330 g water
- ½ tsp saffron threads
- 1 tsp fine sea salt
Seafood Salad
- 50 g extra virgin olive oil
-
1
lemon, freshly squeezed juice
lub 20 g red wine vinegar or white wine vinegar - ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 400 g water
-
8
whole baby squid, cleaned, without tentacles
lub 2 whole squid, cleaned, without tentacles, sliced (1 cm) - 200 g large raw prawns, peeled, deveined
Serving
- 60 g burrata cheese, halved
- icing sugar, as desired
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6933.4 kJ / 1657.1 kcal
- Białko
- 94.7 g
- Węglowodany
- 114.7 g
- Tłuszcz
- 88 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 3133.4 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r759929