Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glaze
- 4 gelatine leaves (approx. 2 g each)
- 175 g water
- 220 g icing sugar
- 125 g whipping cream
- 75 g cocoa powder, unsweetened
Pistachio Brownie
- 125 g dark chocolate (70% cocoa solids), in pieces
- 110 g unsalted butter, cut in pieces
- 125 g sugar
- 3 eggs
- 1 pinch salt
- 75 g plain flour
- 100 g pistachio nuts, unsalted, shelled
Pistachio Cream
- 15 g agar-agar
- 100 g sugar
- 300 g milk
- 100 g pistachio paste
- 4 egg yolks
- 200 g whipping cream
- 25 g pistachio nuts, unsalted, shelled, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2519 kJ / 602 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 87 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r759924