Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette di pollo e riso
- 1300 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 50 g di riso basmati
- 150 g di patate, pelate e tagliate a cubetti (1 cm)
- 40 g di Parmigiano Reggiano
- 5 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di petto di pollo senza pelle a pezzi (3 cm)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 40 g di pangrattato senza glutine
Pesto rosso
- 70 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio
- 5 g di foglie di basilico fresche, lavate
- 50 g di Parmigiano Reggiano
- 100 g di pomodorini secchi sott'olio, sgocciolati
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di aceto balsamico
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 410.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r759355