Wersje kompatybilne
Frikadellen mit Pilz-Rahm-Sauce und Kürbis-Kartoffelstampf
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 680 g Wasser
- 400 g Kartoffeln, in Stücken
- 600 g Butternuss-Kürbis, in Stücken
- 2 Zwiebeln, halbiert
-
600
g Hackfleisch, gemischt, grob zerzupft
lub 600 g Rinderhackfleisch, grob zerzupft - 1 Ei
- 1 Brötchen, altbacken, eingeweicht, gut ausgedrückt
- 2 ¼ TL Salz
- ½ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 1 geh. TL Paprika edelsüß
- 1 geh. TL Senf
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 20 g Öl und etwas mehr zum Anbraten
- 250 g braune Champignons, in Scheiben
- 200 g Pfifferlinge, ggf. halbiert
- 200 g Schmand
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 15 g Sojasauce
- 1 TL Zitronensaft
- 15 g Speisestärke
- 100 g Milch
- 40 g Butter, in Stücken
- 3 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4016 kJ / 960 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Tłuszcz nasycony
- 44 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Sód
- 1755 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r759319